یتیمان اهل IT خانواده می خواهند

 نگاهی به رسانه های IT اعم از رسانه های چاپی و الکترونیکی به خوبی نشان می دهد که IT این مملکت در چه وضعی است. رسانه هایی که پر شده از اخبار شرکت های سازنده بازی، دستگاه های پخش موسیقی و از این قبیل محصولات تفریحی که اتفاقاً تولید کننده همه آنها شرکت های خارجی هستند و ما نشسته ایم و به به و چه چه آنها را می کنیم. خبری هم از داخل به گوش نمی رسد. تب وتاب سرویس های اینترنتی نیز خوابیده است و اخبار مربوط به آنها نیز از رسانه ها بیرون رفته است. راستش را بخواهی چاره ای هم جز پرداختن به آخرین بازی های آمده به بازار و گیر دادن به سخنان وزیر محترم که خود یک تنه به همه رسانه ها خوراک لازم را می دهد، نیست.

اگر وقت دارید یه نگاهی به وبگاه سازمان نظام صنفی رایانه ای بیندازید. البته توصیه می کنم حتماً با مرورگر Internet Explorer به آن نگاه کنید. چون منوی آن در FireFox به هم می ریزد! قسمت دیدنی و خواندنی را هم اگر عضو یکی از گروه های فانتزی عکس و داستان و فیلم یاهو نیستید، نگاه کنید.

چند سوال برای من تازه وارد وجود دارد که نتوانستم جواب آنها را حتی با مشورت با دوستان دست اندر کار بیابم. اگر همکاران صنفی کمک کنند، متشکر می شوم.
آیا وبگاه سازمان که باید ارائه دهنده نظرات و ایده های متخصصین IT در این مملکت باشد، تنها باید به اخبار منتخب رسانه های چاپی IT که تقریباً همیشه خبر از دعوای قدرت میان دولت و صنف است، باشد؟ آیا نقش سازمان صنفی اداره جلسات دعواست؟ سازمان چه نقش محسوسی (لطفاً بدور از شعار و آمار مرسوم زمان حال) برای صنف مربوط به خود داشته است؟ این سازمان برای آینده این صنف چه فکری کرده است و چه کمکی در راه پیشرفت شرکت های عضو داشته است؟ این سازمان برای حضور ایران در بازار اقتصادی و تاکید می کنم دانش IT چه تلاشی کرده است و چه برنامه ای دارد؟
همه می دانیم که ایران در دنیای IT امروز دنیا نقشی ندارد. از مسئولان سازمان می پرسم که آیا فکر می کنید متخصصان ما نمی توانند حداقل در زمینه دانش و ایده های IT نام ایران را در جوامع بین المللی زنده کنند؟ بدون شک این امکان وجود دارد. فقط باید برنامه های دیگری نیز در کنار فعالیت های فعلی انجام داد.
تشکیل کمسیون های تخصصی بسیار کار خوب و در خور تحسینی است. هر چه قدر به صفحات این کمسیون ها نگاه کردم جز اسامی نمایندگان عضو، شرح وظایف و آمار تشکیل جلسات آنها چیز دیگری پیدا نکردم. آیا این کمسیون ها خروجی که بدرد IT این مملکت بخورد نداشته است که منتشر شود؟ و یا اینکه تصمیمات این جلسات بکلی سری است که باید برخی با داشتن شناسه کاربری از آنها باخبر شوند.
به نظرم خود اعضای محترم سازمان هم می دانند که با شکل فعلی، این صنف درجا خواهد زد. لطفاً نگویید که ما وظیفه برنامه ریزی و یا آموزش و فرهنگ سازی در IT را نداریم. که IT این مملکت تا اینجا هم که پیش رفته مدیون تلاش های بخش خصوصی و خود شماست. اگر قرار باشد بخش خصوصی هم ناامید شود و کنار بکشد دیگر چیزی باقی نخواهد ماند.