گیاه آویشن شیرازی خاصیت قارچ زدایی از آبزیان را دارد
رییس موسسه مرکز تحقیقات شیلات ایران گفت: عصاره گیاه آویشن شیرازی خاصیت دارویی و قارچ زدایی برای انواع گونه آبزیان را دارد.

دکتر عباسعلی مطلبی روز یکشنبه درگفت و گوباخبرنگار علمی ایرناافزود:
آبزیان موجودات زنده ظریفی هستند که شدیدا تحت تاثیر عوامل بیماری‌زا قرار می‌گیرند و بیماری‌های متفاوت با عوامل قارچی و ویروسی زیادی به سراغشان می‌آید.

وی اظهار داشت: برای جلوگیری از عوامل باکتریایی قارچی یا ویروسی بین ماهیان و آبزیان از مواد شیمیایی استفاده می‌شود و امروزه هم همچنان ادامه دارد.

مطلبی گفت: اما بعد از انجام تحقیقات متعدد بر روی این مواد مشخص شد این مواد به عنوان باقیمانده سم و دارو در بدن آبزیان باقی می‌ماند و این محصول مورد تغذیه‌انسان قرار می‌گیرد که می‌تواند برای سلامتی انسان مضرباشد.

به گفته رییس موسسه مرکز تحقیقات شیلات ایران، ماده ضدعفونی‌کننده "ماراشیتگرین یا ماراشیت سبز" یکی از این مواد ضد عفونی‌کننده شیمیایی است که استفاده آن در مراکز پرورش آبزیان ممنوع شده است.

وی ادامه داد: موسسه تحقیقات شیلات برای رسیدن به محصولی دارویی برای از بین بردن عوامل قارچی و ویروسی آبزیان که هیچ‌گونه ماندگاری و عوارض نداشته باشد، استفاده از داروهای گیاهی را مورد توجه قرار داد.

مطلبی افزود: در پی این امر موسسه تحقیقات شیلات مطالعه برروی چند گیاه با خصوصیات دارویی را آغاز کرد که خوشبختانه بعد از انجام تحقیقات متوالی به عصاره گیاه آویشن شیرازی دست یافت که می‌توان از آن به عنوان داروی ضد عفونی‌کننده واز بین برنده قارچ و ویروس بیماری در آبزیان استفاده کرد.

رییس مرکز تحقیقات شیلات ایران اظهار داشت: عصاره این گیاه در مزارع ماهیان سردابی، خاویاری و میگو کاربرد دارد.

وی اضافه کرد: عصاره گیاه آویشن بعد از تزریق به ماهیان مورد تست و آزمایش قرار گرفت و مشخص شد که قارچ و عوامل باکتری زا را به میزان بسیار قابل قبول حتی بیشتر مواد ضدعفونی‌کننده شیمیایی از بین می‌برد.

وی تصریح کرد: این تحقیق به عنوان پروژه ملی در سطح کشور تعریف شده و در برخی از مراکز پرورش آبزیان استفاده می‌شود و به زودی به تولید انبوه خواهد رسید.

مطلبی گفت: موسسه تحقیقات شیلات ایران همچنین در حال تحقیق بر روی انواع گونه گیاهی دیگر از جمله گل میخک و شمعدانی در خصوص خاصیت دارویی آنان است.

منبع :ایرنا